ספגטי בולונז
יש מתכונים מהירים לבולונז, ויש כאלה שלוקחים שעות ארוכות ומערבים מספר דו ספרתי של מרכיבים. המתכון הזה הוא איפשהו באמצע, ומספק תוצאה מושקעת וטעימה להפליא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פטוצ'יני (אפשר גם פפרדלה או לינגוויני)
4 כפות שמן זית
500 גרם בשר טחון
1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי (עם העלים), קצוצים דק
3 שיני שום, פרוסות
2 כוסות יין אדום יבש
1 כף שטוחה רסק עגבניות
קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
1 עגבנייה בשלה טרייה, חתוכה לקוביות
חופן עלי בזיליקום, קצוצים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
>> רוצים לזכות בקורס בישול באיטליה על חשבוננו (כולל טיסה, כולל הכל)? לחצו כאן
1 בסיר רחב מחממים ½ מכמות שמן הזית ומטגנים חצי מכמות הבשר תוך כדי ערבוב על אש חזקה, בערך 3 דקות או עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט.
2 מוציאים את הבשר, מניחים בקערה בצד ובאותו הסיר משחימים את שאר בשר הטחון באופן זהה ושוב מוציאים.
3 מוסיפים לסיר את שמן הזית שנותר ואז את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מטגנים על להבה בינונית, עד שהם מתחילים להתרכך.
4 מוסיפים לסיר את הבשר המושחם והיין. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, עד שרוב היין מתאדה.
5 מוסיפים את הרסק העגבניות, העגבניות הקצוצות (המשומרות והטריות) וככוס מים עד לכיסוי כמעט מוחלט.
6 מבשלים לפחות 40 דקות על חום נמוך (עדיף שעה) ומערבבים כל כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך והטעמים מתמזגים.
7 מוסיפים את עלי הבזיליקום, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
8 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מחלקים לצלחות הגשה ומעל כל מנה יוצקים מהרוטב המוכן. מגישים מיד.