אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות

משילוב של פסטה, שמנת, חמאה, גבינות ופטריות - תהיו בטוחים שיכול לצאת רק טוב. שווה את הקלוריות, באחריות

בני סיידא | פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן | פורסם 27/03/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 267 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

250 גרם פסטה בצורת קונכיות קטנות

80 גרם חמאה

4 כפות שמן זית

1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק

600 גרם פטריות מסוגים שונים, פרוסות

3 כפות קמח

2 כוסות (1/2 ליטר) חלב

1 מכל שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

300 גרם גבינות קשות, מגוררות (כגון: קשקבל, עזים, פרמזן)

1 כוס עשבי תיבול, קצוצים (כגון: עירית, תימין, שמיר)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה דקה פחות מהמצוין בהוראות היצרן.

2 ממיסים בסיר בינוני את החמאה בשמן הזית, ומטגנים את הבצל 5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 10 דקות. מוסיפים את הקמח, בוחשים ומטגנים דקה.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות. מוסיפים לסיר את החלב והשמנת ומבשלים תוך בחישה רצופה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומתבלים במלח ופלפל.

4 מוסיפים את הפסטה המבושלת, את הגבינות ועשבי התיבול ומערבבים לתערובת אחידה.

5 יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!