מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות
משילוב של פסטה, שמנת, חמאה, גבינות ופטריות - תהיו בטוחים שיכול לצאת רק טוב. שווה את הקלוריות, באחריות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (7 מנות):
לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
250 גרם פסטה בצורת קונכיות קטנות
80 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
600 גרם פטריות מסוגים שונים, פרוסות
3 כפות קמח
2 כוסות (1/2 ליטר) חלב
1 מכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
300 גרם גבינות קשות, מגוררות (כגון: קשקבל, עזים, פרמזן)
1 כוס עשבי תיבול, קצוצים (כגון: עירית, תימין, שמיר)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה דקה פחות מהמצוין בהוראות היצרן.
2 ממיסים בסיר בינוני את החמאה בשמן הזית, ומטגנים את הבצל 5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 10 דקות. מוסיפים את הקמח, בוחשים ומטגנים דקה.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות. מוסיפים לסיר את החלב והשמנת ומבשלים תוך בחישה רצופה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומתבלים במלח ופלפל.
4 מוסיפים את הפסטה המבושלת, את הגבינות ועשבי התיבול ומערבבים לתערובת אחידה.
5 יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!