אוכל
צילום׃ Therion256, Istock

פסטה ברוטב סמבוקה ופרגיות

מתכון מהיר הכנה

יונית נפתלי | mako | פורסם 13/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרוטב:

1 כף שמן זית
מעט צ'ילי יבש
שן שום קלופה
1 כפית גרירת לימון
200 גרם בשר פרגית חתוך לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ
1 בצל קטן חתוך דק
1 עגבנייה בשלה
7-8 מחטי רוזמרין קצוצות
20 מ"ל סמבוקה

לקישוט:

גבינת פרמז'ן מגוררת
עלי בזיליקום

פסטה:

כמעט כל סוגי הפסטה יתאימו לרוטב הזה

אופן ההכנה:

1 חותכים את העגבנייה לרבעים ומסירים את הגרעינים. את הרבעים חותכים לקוביות בגודל ס"מ על ס"מ. 2. מניחים את הבצל הקצוץ, הצ'ילי, קוביות הפרגית והשמן במחבת קרה מעל להבה בינונית, ומטגנים 2-3 דקות עד שהבצל מזהיב והמעטפת החיצונית של קוביות הפרגית מתבשלת. 3. ממליחים, מוסיפים את גרידת הלימון, הרוזמרין וקוביות העגבנייה. מבשלים דקה או שתיים כדי לאחד את הטעמים. 4. מוסיפים את השום, ואחרי חצי דקה את הסמבוקה. מבשלים 2-3 דקות עד שהאלכוהול כמעט מתאדה והסמבוקה מפרישה את כל טעמיה לרוטב. 5.את הפסטה מבשלים בסיר עמוק עם מים ומלח על פי הוראות היצרן. 6. רגע לפני שהפסטה מוכנה, מחזירים את המחבת עם הרוטב לאש, ומחממים. 7. מסננים היטב את הפסטה ומעבירים ישירות למחבת. מערבבים היטב על אש בינונית, עד שכל המרכיבים נצמדים לפסטה וכל הנוזלים המיותרים מתאדים.