אוכל
תמונת AVI׃ mako

פסטה בוטרגה

פסטה ברוטב עגבניות, פרחי קישואים, יין לבן וביצי דגים

ג'קי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 20/12/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק פסטה:

200 גרם קמח דורום

2 ביצים

חצי כף מלח

לרוטב:

3-4 שיני שום

שמן זית

2 עגבניות מגורדות

חופן פטרוזיליה

עלים מגבעול אחד של תימין

מלח

פלפל ירוק קטן

8-10 עגבניות שרי

כוס יין לבן

8 פרחי קישואים

בוטרגה (ביצי דגים)

אופן ההכנה:

1 לבצק: שמים במערבל מזון קמח, ביצים ומלח, מערבבים עד לגוש אחד ומוציאים. לשים קצת על משטח העבודה ואם הבצק דביק מדי, מוסיפים קצת קמח. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה.

2 לרוטב: קוצצים את השום ומטגנים אותו מעט בשמן זית. מוסיפים את העגבניות המגורדות למחבת, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, תימין, מלח, פלפל ירוק ועגבניות שרי. מערבבים כל הזמן. מוסיפים את היין ומבשלים כרבע שעה עד שהוא מצטמצם.

3 להכנת הפסטה: מרתיחים מים בסיר עם כף מלח. את הפסטה מרדדים במכונה לעלה דק ומלבני ואז חותכים בצורת משולשים. זורקים למים הרותחים לדקה שתיים ומוציאים ישר לרוטב.

4 את ביצי הדגים מגרדים בפומפייה דקה דקה. מוסיפים לפסטה כף אחת מביצי הדגים.

5 מנקים את פרחי הקישואים, מוציאים מהם את הראש עם הניצן, קורעים אותם לשניים ומוסיפים למחבת עם הפסטה בסוף הבישול.

* אפשר להגיש את הפסטה עם סלייסים של ביצי דגים לקישוט

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!