אוכל
צילום׃ none

סלמון על פסטה ברוטב קוקוס וקארי ירוק

תמיד אהבתי פסטה ברטבים מפתיעים ולא סטנדרטיים. המתכון הזה לרוטב קוקוס וקארי ירוק הוא מושלם להגדרה הזאת! אני מגישה את הפסטה הזו יחד עם נתח סלמון עסיסי והמנה הזו היא נהדרת לארוחה משביעה ומלאה.

afunim | מתכוני גולשים | פורסם 14/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת פסטה טליאטלה של ברילה

פחית נוזל קוקוס

1.5-2 כפות רוטב קארי ירוק

2 כפות רוטב סויה

קישוא אחד

חציל קטן אחד

בצל יבש בינוני

למון גראס

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ

2 נתחי סלמון

1/2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד לסלמון

1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1) מתחילים במרינדה לדג - חותכים את הסלמון לנתחים בעובי כ-5 ס"מ ומעסים עם מלח, פלפל, ג'ינג'ר מגורד וזרזוף שמן שומשום. שמים את הדג בצד בינתיים, אנחנו עוד נגיע אליו.

2) מתחילים בהכנת הרוטב.

קוצצים ס"מ ג'ינג'ר דק דק וחותכים למון גראס לפרוסות ארוכות. לפני השימוש בלמון גראס דופקים עליו מעט עם פטיש כדי לשחרר את הטעמים.

3) מחממים ווק או מחבת עמוקה עם מעט שמן וכאשר היא חמה מספיק מעבירים את הג'ינג'ר והלמון גראס להקפצה קלה של דקה. חותכים בצל יבש לרצועות ומעבירים גם כן למחבת.

חותכים את הקישוא לפרוסות יפות ואת החציל לקוביות קטנות של כ-1 ס"מ. מעבירים הכל למחבת ומקפיצים עוד 5 דק' על אש גבוהה.

4) מוסיפים למחבת פחית שלמה של נוזל קוקוס ומביאים לרתיחה. כאשר הנוזל רותח, מוסיפים כף וחצי או שתיים של רוטב קארי ירוק (תלוי בחריפות אליה אתם רוצים להגיע) ו-2 כפות סויה. מורידים מעט את חום הלהבה ומשאירים על אש נמוכה.

5) עוברים לבישול הפסטה לפי הוראות היצרן. אני השתמשתי בפסטה מסוג טליאטלה של ברילה.

לאחר שהפסטה מגיעה לרמת אל-דנטה, מוציאים את גבעולי הלמון גראס מהרוטב ומעבירים את הפסטה המבושלת לרוטב עצמו. מורידים מהאש.

6) את הדג צורבים על מחבת פסים חמה כ1.5-2 דקות מכל צד.

7) מעבירים מנת פסטה לצלחת הגשה ומניחים מעל נתח דג. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

בתאבון!