אוכל
צילום׃ none

פסטה שמנת כמהין ועגבניות שרי תמר

המתכון הזה נולד תוך כדי רעב היסטרי לפסטה טובה ומנחמת, מהירת הכנה ובהתחשב במה שהיה במקרר מבלי היערכות מוקדמת. התוצאה הייתה מטורפת! ההכנה צריכה להיות מהירה מאוד והיא שתבטיח מנה מושלמת.

Avigod | מתכוני גולשים | פורסם 01/04/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 ג׳ פסטה יבשה (פנה או כל צורה אחרת שתבחרו. עדיפות לקטנה וחלולה)

חמאה (25 ג׳)

שמן זית

שום כתוש (3-4 שיניים)

עגבניות שרי תמר אדומות וחזקות חצויות לשניים (15-20)

מחית כמהין

יין לבן

שמנת מתוקה (250 מל)

חלב

תבלינים: מלח פלפל גרוס סוכר בזיליקום יבש ואגוז מוסקט

פרמזן איכותית.

אופן ההכנה:

בסיר גדול עם מים רותחים מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. בווק חם מניחים יחד חמאה, שמן זית ושום כתוש. לאחר כחצי דקה מוסיפים כפית בזיליקום יבש ועגבניות שרי תמר. מקפיצים על אש גבוהה. לאחר כדקה מוסיפים כפית מחית כמהין ויין לבן. מאדים ומוסיפים שמנת מתוקה. מניחים כדקה ומדללים בחלב. מתבלים במלח פלפל סוכר ומעט אגוז מוסקט. מצמצמים לרוטב סמיך. מסננים את הפסטה ומעבירים לרוטב. מבשלים יחד כחצי דקה נוספת ומעבירים לצלחת הגשה. מגרדים פרמזן בנדיבות.