אוכל
צילום׃ none

פפרדלה מושלמת

כשהפסטה טובה-אין צורך ברוטב עמוס מדי. הרוטב הזה גם טעים וגם מחמיא לפסטה המעולה!

dorbershad | מתכוני גולשים | פורסם 25/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת פסטה "פפרדלה" של ברילה 250 גרם

1 סלסלת פטריות שמפניון/אחרות (אפשר את המיקס)

שמן זית איכותי

חצי לימון

3 שיני שום

מעט צ'ילי גרוס

מעט מלח גס

כ-3 כפות של פרמג'אנו ריג'אנו מגורדת

מעט סומק

כמה עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:

1-חותכים את הפטריות הגדולות לרבעים, מניחים על מחבת שחוממה מראש, אחרי כמה דקות הופכים צד, אחרי כמה דקות מוסיפים כפית שמן ומעט מלח גס מערבבים ומורידים מהאש.

2-מכינים את הפסטה על פי ההוראות. כ-3 דקות לפני שהיא מוכנה מתחילים בהכנת הרוטב.

3-מחממים במחבת 3 כפות שמן זית איכותי (למי ששומר אפשר גם פחות). מכניסים את השום פרוס, ומעט פתיתי צ'ילי גרוס.

4-כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים מוסיפים קצת מלח גס ואת הפטריות ממקודם.

5-מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת. מקפיצים ומערבבים.

6-מוסיפים 2 כפות של פרמג'אנו, מעט סומק וחצי לימון סחוט. אם יש צורך ממליחים עוד.

7-מורידים מהאש, מוסיפים כמה עלי בזיליקום קצוצים ונותנים ערבוב אחרון.

8-מחלקים לקערות, מוסיפים עוד פרמג'אנו שנשאר מעל לכל מנה, עוד קצת עלי בזיליקום קצוצים וגם סומק לצבע יפה ולטעם חמצמץ.

9-בתאבון! :)