אוכל
תמונת AVI׃ mako

פסטה ריגטוני במילוי גבינות על מצע רוטב שמנת-בטטה

צינורות פסטה קצרים במילוי חלומי של מוצרלה, פטה ומסקרפונה. מוגש על מצע רוטב כתום ומפנק

סיוון קליקה | מאסטר שף | פורסם 18/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

בערך 100 גרם פסטת ריגטוני ( משהו כמו 25 ריגטונים)

75 גרם מוצרלה

50 גרם גבינה צפתית

25 גרם גבינת פטה

כפית מסקרפונה

ביצה

אורגנו ותימין לפי הטעם (לא חובה)

מלח ופלפל

לרוטב:

בטטה שלמה

חצי עד 3/4 קרטון שמנת לבישול

אגוז מוסקט (לא חובה)

מלח ופלפל

שן שום כתושה

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הבטטה, חותכים אותה לפרוסות ומזלפים שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-8 דקות, או עד שהבטטה מתרככת.

2 מכניסים את הפסטה לסיר עם מי מלח רותחים ומבשלים בערך 12 דקות.

3 מכינים את המלית: מגררים מוצרלה, מכניסים לקערה ומוסיפים את יתר הגבינות ואת הביצה. מוסיפים אורגנו, תימין, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים עד ליצירת מלית אחידה.

4 מוציאים את הפסטה מהסיר ומסננים את המים.

5 שמים את המלית בשק זילוף ומזלפים לתוך הפסטה.

6 מוציאים את הבטטות מהתנור ומועכים אותן עד ליצירת פירה.

7 שמים את השמנת במחבת ומוסיפים אגוז מוסקט, מלח, פלפל, שום כתוש אחד ואת כל פירה הבטטות.

8 להגשה: מורחים מהרוטב על צלחת מלבנית ארוכה, ועליו מסדרים את הפסטה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!