פסטה ריגטוני במילוי גבינות על מצע רוטב שמנת-בטטה
צינורות פסטה קצרים במילוי חלומי של מוצרלה, פטה ומסקרפונה. מוגש על מצע רוטב כתום ומפנק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
בערך 100 גרם פסטת ריגטוני ( משהו כמו 25 ריגטונים)
75 גרם מוצרלה
50 גרם גבינה צפתית
25 גרם גבינת פטה
כפית מסקרפונה
ביצה
אורגנו ותימין לפי הטעם (לא חובה)
מלח ופלפל
לרוטב:
בטטה שלמה
חצי עד 3/4 קרטון שמנת לבישול
אגוז מוסקט (לא חובה)
מלח ופלפל
שן שום כתושה
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הבטטה, חותכים אותה לפרוסות ומזלפים שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-8 דקות, או עד שהבטטה מתרככת.
2 מכניסים את הפסטה לסיר עם מי מלח רותחים ומבשלים בערך 12 דקות.
3 מכינים את המלית: מגררים מוצרלה, מכניסים לקערה ומוסיפים את יתר הגבינות ואת הביצה. מוסיפים אורגנו, תימין, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים עד ליצירת מלית אחידה.
4 מוציאים את הפסטה מהסיר ומסננים את המים.
5 שמים את המלית בשק זילוף ומזלפים לתוך הפסטה.
6 מוציאים את הבטטות מהתנור ומועכים אותן עד ליצירת פירה.
7 שמים את השמנת במחבת ומוסיפים אגוז מוסקט, מלח, פלפל, שום כתוש אחד ואת כל פירה הבטטות.
8 להגשה: מורחים מהרוטב על צלחת מלבנית ארוכה, ועליו מסדרים את הפסטה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!