אוכל
צילום׃ בועז לביא, דרך האוכל

לזניה קוטג' וגבינות

במקום להעמיס על הלזניה שלכם בשמל או גבינות קשות, לכו על הגרסה היותר קלילה (וגם יותר זולה!) שמתחילה עם שני גביעי קוטג'. ושלא נתחיל בכלל לדבר על כמה שהיא קלה להכנה

ליאורה קרן | דרך האוכל | פורסם 14/05/13 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

תבנית בגודל 17X20 ס"מ:

12 דפי לזניה ללא בישול

למלית:

2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%

2 ביצים

500 גרם רוטב עגבניות (אפשר להשתמש ברוטב מוכן לפסטה)

250 גרם גבינה צהובה פיקנטית מגוררת (רצוי מסוג פרמזן או קשקבל)

250 גרם גבינת ריקוטה, מפוררת

 

לציפוי:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 ביצה

אופן ההכנה:

1 משרים את דפי הלזניה במים פושרים במשך 20 דקות עד שהם מתרככים ומתרחבים מעט.

2 מערבבים בקערה את הקוטג' והביצים.

3 מניחים 2 כפות מרוטב העגבניות בתחתית התבנית ומורחים באופן שווה. מסדרים 3 דפי לזניה לרוחב התבנית, חותכים דף לזניה נוסף ומסדרים לאורך התבנית, כך שהבסיס יהיה מכוסה כולו בדפי לזניה.

4 מורחים על דפי הלזניה 3-4 כפות מרוטב העגבניות ומשטחים מחצית מכמות תערובת הקוטג'. מפזרים מחצית מכמות הגבינה הצהובה המגוררת. חוזרים על סדר הפעולות: שמים שכבה נוספת של דפי הלזניה, רוטב העגבניות, תערובת הקוטג' והגבינה הצהובה, ומפזרים מעל מחצית מכמות גבינת הריקוטה.

5 מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, רוטב עגבניות ותערובת קוטג' ומפזרים מעל את שארית גבינת הריקוטה. מערבבים את השמנת המתוקה והביצה ויוצקים על הלזניה.

6 אופים את הלזניה במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהיא מזהיבה.

* טיפ: כדאי להכין את הלזניה יום לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו ויהיה קל יותר לחתוך אותה.

לזניה קוטג' וגבינות (צילום: בועז לביא, דרך האוכל)
לזניה קוטג' וגבינות|צילום: בועז לביא, דרך האוכל

בתיאבון!