אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

פשטידת פסטה עם פטריות וגבינה בולגרית

הכירו את הפסטיצ'יו: חגיגה מבולגנת ושמחה של פסטה וגבינות

רות אוליבר | פיראוס | פורסם 22/02/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ:

1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה 

מעט שמן לשימון

2 כפות פירורי לחם

50 גרם חמאה

2 כפות שמן

2 בצלים קצוצים

3-2 שיני שום כתושות

1 סלסילת פטריות שמפיניון ללא הרגל פרוסות

1 סלסילה פטריות פורטובלו ללא הרגל פרוסות

3 פטריות יער גדולות פרוסות

1/2 צרור עירית קצוצה דק

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%

4 ביצים

1 מיכל (250 גרם) גבינה בולגרית מעודנת מפוררת גס

200 גרם גבינת צ'דר מגוררת (אפשר להחליף לקשקבל אם רוצים)

1 מיכל (250 גרם) גבינת קוטג' 5%

מלח

קורט אגוז מוסקט

פלפל שחור גרוס

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לקערה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית במעט שמן ומפזרים על התחתית פירורי לחם.

3 ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים שמן ובצל מטגנים כ-8 דקות להזהבה. מוסיפים שום ופטריות וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות עד שהפטריות מתחילות להגיר נוזלים. מעבירים למסננת ומצננים.

4 שמים בקערה גדולה פסטה, את תערובת הפטריות והבצל, עירית, שמנת מתוקה, ביצים, גבינה בולגרית מעודנת, גבינת צ'דר וגבינת קוטג', מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל פרמזן.

5 אופים כ-45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה ומוצקה. מצננים מעט, פורסים ומגישים.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!