אוכל

לזניה של מאיה

מתכון בסיס, ואיתו כמה טיפים ללזניה המושלמת

| גיל חובב מגיש- המנה של המדינה 2 | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.8 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חבילה דפי לזניה יבשים (מומלץ של ברילה)
גבינת מוצרלה קשה טרייה מגורדת

לבולנז

1 קילו בשר בקר טחון (צוואר)
800 גרם בצל לבן קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
1 כוס יין אדום
800 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
תערובת תבלינים טחונה (עלי דפנה,פלפל אנגלי, מוסקט, ציפורן, פיצגטי- צ'ילי יבש מעושן)
5 שיני שום כתושות
½ זר אורגנו טרי מופרד לעלים
מעט שמן לטיגון
מלח

לרוטב הבשמל

100 גרם חמאה
100 גרם קמח
1 ליטר חלב
מוסקט
מלח
פלפל לבן טחון
1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:

1 מאדים בסיר את הבצל עם כפית מלח ורבע כוס מים על אש בינונית כרבע שעה, עד לריכוך מוחלט של הבצל. 2. מטגנים במחבת חמה עם מעט שמן את הבשר עד להשחמה , תוך ערבוב. 3. מעבירים בעזרת כף מחוררת את הבשר אל הסיר עם הבצל ומערבבים היטב. 4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, הפפריקה, הסוכר והיין ומבשלים חמש דקות מעל להבה גבוהה. 5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד חצי שעה על אש בינונית. 6. מוסיפים את תערובת התבלינים, השום והאורגנו. מבשלים חמש דקות נוספות, מתקנים תיבול ומסירים מהאש. התערובת אמורה להכיל נוזלים. במידה והיא יבשה יש להוסיף מעט מים. 7. מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים בבת אחת את הקמח וטורפים היטב בעזרת מטרפה. 8. ברגע שהקמח נטמע בחמאה מוסיפים את החלב וממשיכים לטרוף היטב את הבלילה על אש נמוכה. 9. מוסיפים את התבלינים והשום וברגע שהבלילה מתחילה להסמיך מסירים את המחבת מהאש. 10. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית פיירקס ומסדרים בתחתיתה שכבת דפי לזניה אחידה. מסדרים מעל שכבת בולונז בעובי של כ-1 ס"מ. מסדרים מעל שכבת בשמל לא עבה וזורים מוצרלה. חוזרים שוב על סידור השכבות. מסדרים שכבה שלישית של דפי לזניה, מעליה מורחים שכבת בשמל אחרונה ועליה זורים שוב מוצרלה. 11. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהלזניה משחימה. מוציאים ומגישים חם עם סלט ליד.