אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פסטה פסטו וירקות ים תיכוניים

מתכון מעולה לפסטה ברוטב פסטו עם פטריות, חצילים וארטישוק

סהר רפאל | פרסקו חצבה | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

פסטה ארוכה כגון פטוצ'יני או מפלדינה (פסטה דומה לפטוצ'יני בעלת קצוות מסולסלים)
3 כפות פסטו
20 עגבניות שרי חצויות
3שיני שום פרוס
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל
10פיטריות שמפיניון פרוסות
1 חציל קטן חתוך לפרוסות דקות
3 תחתיות ארטישוק חתוכות לפרוסות
רבע כוס יין לבן
ענף תימין

אופן ההכנה:

1 טיפ להכנת פסטה: כדאי להכין את כל המרכיבים מראש ורק אז להתחיל בהכנת המנה. חובה להקפיד על הוראות ההכנה של יצרן הפסטה, כדי לא לקבל פסטה דביקה או קשה מדי. כדאי להכין את הרוטב לפני הכנת הפסטה.

2 במידה ומכינים את הפסטה לפני הרוטב: מכנינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים את המים ומקררים. על הפסטה המסוננת יש לשים מעט שמן קנולה כדי שהיא לא תדבק. את הפסטה המוכנה מחממים במים רותחים דקה או שתיים מיד אחרי שמוסיפים את העגבניות לתערובת הירקות.

3 מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים שמן זית ומטגנים את החצילים עד כדי הזהבה. מוסיפים את הארטישוק ומטגנים קלות עד שהארטישוק מתחיל להתרכך קלות. 

4 מוסיפים את הפטריות ואת השום וממשיכים לבשל במשך כ – 2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל. כאשר תערובת הירקות מתרככת, מוסיפים יין לבן ורוטב פסטו. בודקים שהתיבול נכון, מתקנים במידה וצריך ומורידים מהאש.

5 כשהפסטה מוכנה, מססנים את המים ומעבירים את הפסטה למחבת. יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים מעט תימין ומגישים.

6 מומלץ לגרד מעל גבינת פרמזן ולאכול.