אוכל

פאד תאי

המנה התאילנדית המסורתית

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 23/04/10 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 כפות שמן תירס
4 שיני שום קצוצות גס
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל סגול פרוס דק
רבע קילו חזה עוף בקוביות קטנות
1 פלפל אדום פרוס דק
1 פלפל ירוק פרוס דק
1 גזר בינוני חתוך לגפרורים דקים
1 חבילה אטריות אורז רחבות מושרות במים שלושת רבעי שעה
1 כוס מרק עוף
1 כוס כרוב ירוק (או סיני) פרוס דק
1 כוס נבטים מהזן העבה
5 בצלים ירוקים קצוצים גס
5 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
2 ביצים
1 כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בוטנים קצוצים
רבעי לימונים

אופן ההכנה:

1 מלהיטים ווק ומוסיפים שמן. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים עשר שניות (לא יותר!). 2. מוסיפים את הבצל והעוף ומטגנים עד שהעוף הופך ללבן. 3. מוסיפים את הפלפלים והגזר ומטגנים דקה. 4. מוסיפים את האטריות ומרק העוף ומטגנים עוד שתי דקות. 5. מוסיפים את הכרוב, הנבטים והבצל הירוק. מוסיפים גם את הסויה והסוכר ומקפיצים דקה. 6. דוחפים את תוכן הווק לצד כך שרבע ממנו מתפנה. שוברים פנימה את הביצים, טורפים ומערבבים עם תוכן הווק. מקפצים עד שרואים נטיפי ביצים שנקרשו על הירקות והאטריות. 7. טועמים ומתקנים תיבול. 8. מסירים מהאש ומחלקים לקעריות הגשה. בוזקים מעל כוסברה ובוטנים קצוצים, ומניחים מעל רבע לימון.