אוכל
צילום׃ none

פסטה וקבוצ'ה

איך שראיתי את הדלעת הזו בסופר ידעתי שאני חייב להכין איתה משהו וזה מה שיצא

ae_333 | מתכוני גולשים | פורסם 09/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פסטה פנה

קבוצ'ה (דלעת יפנית)

פרחי ברוקולי

בצל סגול

מלח

פלפל

סוכר חום

טימין

רוזמרין

בזיליקום

שום

שמן זית

שמנת מתוקה.

אופן ההכנה:

מרתיחים בקומקום חשמלי מים ומעבירים לסיר, ממליחים את המים כדי שהפסטה לא תדבק ושופכים את כמות הפסטה הרצויה. מבשלים עד שהפסטה מתרככת (אך לא יותר מדי). מעבירים למסננת ולקרר עם מי ברז.

קוצצים בצל וחותכים את החלק העליון של הקבוצ'ה ומרוקנים את תוכנו. לא לזרוק את ה"בשר" של הקבוצ'ה! רק להפריד את הגרעינים כמה שאפשר.

מחממים מעט שמן זית במחבת, זורקים ברוקולי ובצל קצוץ עד שהבצל מקבל שקיפות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומוסיפים את תוכן הקבוצ'ה ששמרנו מקודם ומערבבים. מתבלים בטימין, רוזמרין, בזיליקום ופרוסות שום ושוב מערבבים. נותים לרוטב להתבשל כ-5 דקות ומוסיפים את הפסטה שהכנו. מערבבים כדי שהרוטב יעטוף את כל הפסטה ומתבלים במלח, פלפל וסוכר. שוב מערבבים, טועמים ומוסיפים תיבול אם צריך.

מוזגים כמות מהפסטה לתוך הקבוצ'ה ומגישים.

בתאבון!