פילה בקר עטוף בפטוצ'יני
מתכון למנה מקורית ומשביעה של בשר עם פסטה. שמחו את המשפחה עם מנה זו בארוחת שבת חגיגית
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (1 מנות):
לבשר:
2 פרוסות פילה
שמן זית
פלפל שחור גרוס
1 בצל קצוץ דק
3/4 פטריית פורטבלו קצוצה דק
מלח
לפטוצ'יני:
75 גרם קמח
25 גרם קמח סמולינה דורום
1 ביצה
קורט מלח
לשמן בזיליקום:
15 עלי בזיליקום
שמן זית (לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 משרים את הבשר בשמן זית ופלפל שחור גרוס.
2 מערבבים במיקסר את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מכניסים למקרר.
3 מטגנים את הבצל עד שהוא חצי שזוף, מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מטגנים מעט ומורידים מהאש.
4 מטגנים וממליחים את הבשר רק מצד אחד.
5 מרדדים את בצק הפסטה במכונה: מתחילים מהכי עבה ואז מרדדים עד שמגיעים לבצק פסטה דק. חותכים את הבצק בחותכן הפטוצ'יני.
6 מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח עד שהיא מוכנה.
7 טוחנים את מצרכי שמן הבזיליקום במעבד מזון עד לקבלת מרקם משחתי.
הרכבת המנה וצילחות:
מניחים מעט פסטה, עליה מניחים את הפילה ועליו את הפטריות והבצל המטוגנים. על הכל שמים עוד פסטה ומטפטפים מלמעלה שמן בזיליקום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!