אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה בקר עטוף בפטוצ'יני

מתכון למנה מקורית ומשביעה של בשר עם פסטה. שמחו את המשפחה עם מנה זו בארוחת שבת חגיגית

עודד עובדיה | מאסטר שף | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לבשר:

2 פרוסות פילה

שמן זית

פלפל שחור גרוס

1 בצל קצוץ דק

3/4 פטריית פורטבלו קצוצה דק

מלח

לפטוצ'יני:

75 גרם קמח

25 גרם קמח סמולינה דורום

1 ביצה

קורט מלח

לשמן בזיליקום:

15 עלי בזיליקום

שמן זית (לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 משרים את הבשר בשמן זית ופלפל שחור גרוס.

2 מערבבים במיקסר את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מכניסים למקרר.

3 מטגנים את הבצל עד שהוא חצי שזוף, מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מטגנים מעט ומורידים מהאש.

4 מטגנים וממליחים את הבשר רק מצד אחד.

5 מרדדים את בצק הפסטה במכונה: מתחילים מהכי עבה ואז מרדדים עד שמגיעים לבצק פסטה דק. חותכים את הבצק בחותכן הפטוצ'יני.

6 מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח עד שהיא מוכנה.

7 טוחנים את מצרכי שמן הבזיליקום במעבד מזון עד לקבלת מרקם משחתי.

הרכבת המנה וצילחות:

מניחים מעט פסטה, עליה מניחים את הפילה ועליו את הפטריות והבצל המטוגנים. על הכל שמים עוד פסטה ומטפטפים מלמעלה שמן בזיליקום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!