אוכל

ספגטי עם כדורי בשר

מנת הפסטה המפורסמת בעולם

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 12/06/10 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות

חצי קילו בקר טחון (או חצי-חצי בקר ועוף)
1 ביצה
2 שיני שום מעוכות
3 כפות פירורי לחם
1 כפית שטוחה אורגנו יבש
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב

2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
1 כפית אורגנו יבש
1 קופסת שימורים גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסת שימורים קטנה רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס

לפסטה

חצי קילו פסטה קצרה

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הקציצות: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה ויוצרים קציצות בגודל זיתים גדולים. אלה תהיינה קציצות ממש קטנות. מניחים על תבנית או מגש מרופדים בנייר אפייה (למניעת הידבקות) ומניחים במקרר לשעה. המנוחה במקרר תעזור לקציצות להתגבש ולא להתפרק בעת הבישול. 2. בינתיים, מכינים את הרוטב: מזהיבים את הבצל בשמן. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה, עד שהרוטב מתעבה מעט. 3. כשהרוטב מוכן טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים לסיר (עדיין על אש קטנה) את כדורי הבשר אחד-אחד בזהירות. נותנים לרוטב לחזור לביעבוע עדין ומבשלים עד שהכדורים מקבלים צבע חום מבושל (כרבע שעה). 4. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. כשהפסטה מוכנה והרוטב מוכן מסננים את הפסטה ומחזירים אותה לסיר. מוסיפים לסיר הפסטה חצי מהרוטב והקציצות ומערבבים בעדינות. מעבירים לקערה מרכזית או לצלחות הגשה ומפזרים למעלה את שארית הרוטב והקציצות. מגישים מיד.