אוכל
צילום׃ mako אוכל

תפוח אדמה מוקרם

תפוח אדמה מוקרם , מתכון שרץ אצלינו המון במשפחה, טעים ומאוד איכותי

DorBenEzra | מתכוני גולשים | פורסם 24/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שק תפוחי אדמה לבישול או לפי הצורך

חלב

2 שמנת לבישול

פטריות (פורטבלו או שמפניון)

שום

גבינה צהובה

מעט אירית

פלפל שחור

מלח

אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

בסיר מרתיחים מיים חמים עם מעט חלב , בינתיים עד שהמים והחלב יהיו רתוחים , לקלף את תפוחי האדמה לשטוף טוב ולסנן, לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בינונינות וכשהמיים רותחים לבשל את התפוחי אדמה חצי בול (שיהיו רכים מעט).

כשהתפוחי אדמה מוכנים להעביר בעדינות למסננת כדי שלא ישברו , במקביל לטגן ראש שלם של שום עם פטריות, כשהשום והפטריות מוכנים ורכים יש להוסיף את השמנת לבישול ומעט חלב , להביא לרתיחה ואז להוסיף חצי כפית פלפל השחור,כפית מלח והאגוז מוסקט ( פחות מחצי כפית אגוז מוסקט!!) ולערבב היטב ולטעום אם חסר תבלין לפי הטעם.

לחמם תנור ל 180 מעלות.

לקחת תבנית אפייה (אפשר גם חד פעמי) ולפזר גבינה צהובה על כל התחתית , להוסיף את התפוחי האדמה ולסדר,ואז לשפוך את הרוטב של השמנת על תפוחי האדמה ולשים לב שלא חסר בצד אחד,להוסיף על זה עוד גבינה צהובה ולהכניס לתנור עד להקרמה מלאה . בתיאבון