אוכל
צילום׃ none

פסטה ברוטב שמנת עם קוביות סלק, בצל ושקדים בשמן זית

בתור רווק צעיר פסטה זה דבר מהיר יחסית וקל להכנה שאני אוהב להתנסות בו בשילובי מרכיבים שונים.

ae_333 | מתכוני גולשים | פורסם 09/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פסטה פנה מקמח מלא

בצל

סלק

שקדים פרוסים

מלח

פלפל

סוכר חום

שום

טימין

רוזמרין

בזיליקום

שמנת לבישול

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בקומקום חשמלי, מעבירים לסיר, מוסיפים מעט מלח למים כדי שהפסטה לא תדבק אחת לשניה ושופכים את הפסטה לסיר.

כשהפסטה מתחילה להתרכך (אבל לא יותר מדי) מעבירים אותה למסננת ומקררים עם מי ברז.

מחממים שוב מים בקומקום, מוזגים לסיר ומכניסים לתוכו סלק מקולף. בודקים עם סכין אחרי 15 דקות בערך אם הוא התרכך קצת. אם צריך להשאיר עד שיתרכך ולהוציא.

חותכים את הסלק לקוביות וקוצצים את הבצל. מוזגים מעט שמן זית למחבת, זורקים שקדים פרוסים, את הסלק והבצל לאחר שהשמן התחמם. נותנים לבצל לקבל שקיפות ואז מוסיפים את השמנת לבישול. מתבלים במעט רוזמרין, טימין ובזיליקום, מוסיפים פרוסות שום ומערבבים. נותנים לרוטב להתבשל 5 דקות ומוסיפים את הפסטה פנימה. מערבבים הכול ומתבלים במלח, פלפל וסוכר. מערבבים, טועמים ומוסיפים תיבול בהתאם.

מגישים, מקשטים בעוד קצת שקדים ונהנים.

בתאבון!