אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

עלי לזניה מגולגלים עם גבינה בולגרית

מקסים כמה שזה פשוט: עלי לזניה מגולגלים עם גבינה, שמשתכשכים ברוטב מהיר של עגבניות, שמנת ושום. לזה אנחנו קוראים ארוחה מהירה

עמרי אנדרס צורף | mako אוכל | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי חבילה עלי לזניה

עגבניה אחת

כפית שמן

2 שיני שום כתושות

200 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

תימין מיובש

מלח

פלפל שחור גרוס

60 גרם גבינה בולגרית

מעט גבינה צהובה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את עלי הלזניה כמו פסטה רגילה - 7 דקות במים רותחים. מסננים.

2 בינתיים מגררים את העגבנייה למחבת עם כפית שמן ומטגנים דקה אחת. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מספר שניות בלבד, רק עד שהריח של השום מתחיל להתפשט באוויר.

3 מוסיפים את השמנת ומתבלים. מבשלים 3-4 דקות.

4 מוציאים כל עלה לזניה בנפרד מהמסננת ומניחים עליו גבינה בולגרית לפי הטעם.

5 מגלגלים את העלה כמו קנלוני ומניחים עם הצד המקופל בתוך הרוטב. חוזרים על הפעולה עד שכל העלים מגולגלים בתוך המחבת, ומבשלים יחד 2-3 דקות.

6 מגררים את הגבינה הצהובה ומזלפים עוד שמנת, אם רוצים.

>> והנה הסנדוויץ' ההורס של דליה אלחדף, שמחזיק ארוחה שלמה