אוכל
צילום׃ none

מוקפץ קלאסי בנוסח מרוקאי

אטריות אורז מוקפצות בנוסח מרוקאי , מהיר וטעים

amithacoon1993 | מתכוני גולשים | פורסם 30/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל חתוך לפרוסות דקות

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 כוס כרובית חתוכה לפרחים

1 גזר חתוך לרצועות

1/4 כרוב חתוך לרצועות צרות

1 קישוא חתוך לרצועות דקות

1 סלסלת נבטים

1/2 סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות

1 חבילת אטריות אורז דקיקות

1/2 כפית שמן שומשום

4 כפות רוטב סויה

1 כף חומץ בן יין

1/4 כפית ג'ינג'ר אבקה

שמן סויה לטיגון

חריסה חריפה

אופן ההכנה:

מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים מעט שמן סויה.

מוסיפים את הבצל ומקפיצים כ-2 דקות.

מוסיפים את הגזר וממשיכים להקפיץ כדקה.

מוסיפים את הקישוא וממשיכים להקפיץ.

מוסיפים את הפלפלים וממשיכים להקפיץ עוד דקה.

מוסיפים למחבת את הכרוב ומקפיצים עוד דקה.

מוסיפים את הפטריות, הנבטים והאצות שספגו את הנוזלים.

מערבבים היטב ומוסיפים את רוטב הסויה, חומץ בן יין, שמן ומשום ואבקת ג'ינג'ר. וקצת חריסה שלא ישרוף לכם אחר כך

• שמים את אטריות האורז בקערה ומוסיפים להם מים רותחים עד כיסוי משך כדקה דקה וחצי עד שהאיטריות רכות.

• מוסיפים את האיטריות למחבת ומערבבים היטב.