פסטה אוריקטה עם רטטוי בתנור
את המנה הזאת הגה השף מנה שטרום בימי הסגר, ואנחנו מתכוונים לאמץ אותה טוב טוב כנראה גם אחרי שהסגר ייגמר. מתוך הספר "געגועים לאיטליה", שמגייס כסף בהדסטארט בימים אלה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
היתרון של רטטוי בתנור הוא שהוא נותן כבוד לכל ירק, ממצה את הטעמים ומשאיר את הירקות בקוביות יפות. מנה זו נולדה בתקופת הסגר, מתוך מחשבה לשלב בין ירקות צלויים לפסטה מבושלת. אוריקטה (בתרגום חופשי: אוזניים קטנות) היא צורת פסטה מיוחדת, שמגיעה מחבל פוליה ומתאימה במיוחד למתכון זה.
מרכיבים :
לתבנית 30 על 40 ס"מ:
חבילת פסטה מסוג אוריקטה (או פסטה קצרה אחרת)
שמן זית
כרישה, פרוסה
בצל סגול, חתוך לקוביות
חציל ללא גרעינים, חתוך לקוביות (על קליפתו)
2 פלפלים אדומים מתוקים, חתוכים לקוביות
כוס עגבניות שרי חצויות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חצי כוס יין לבן
400 גרם (קופסה) פולפה עגבניות (עגבניות מרוסקות)
2 זוקיני, חתוכים לקוביות
חופן עלי אורגנו (מופרדים מהגבעולים)
פרמזן להגשה
אופן ההכנה:
1 משמנים את התבנית בשמן זית ומחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מערבבים בתבנית את הכרישה, הבצל, החציל, הפלפל ועגבניות השרי.
3 ממליחים במלח גס ומפלפלים, מוסיפים עוד מעט שמן זית ומכניסים לתנור לצלייה של 10 דקות.
4 מוסיפים לתבנית את היין, הפולפה והזוקיני, מערבבים היטב ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות.
5 בינתיים מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים, על פי הוראות היצרן.
6 מוציאים את הירקות מהתנור, מוסיפים את עלי האורגנו ואת הפסטה החמה ומערבבים.
7 מגררים פרמזן מעל הכל ומגישים חם.
המתכון הוא סנונית ראשונה מתוך ספר הבישול המתהווה בימים אלה "געגועים לאיטליה", של השף מנה שטרום, שיכלול יותר מ-100 מתכונים בתיבול זיכרונות מארץ המגף. רוצים לתמוך בהוצאת הספר? תוכלו לעשות את זה כאן