אוכל

פסטה פוטנסקה

רוטב עגבניות וזיתים שחורים

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 20/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו עגבניות תמר בשלות (לא עגבניות שרי)
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום מעוכות
עלים קצוצים מגבעול רוזמרין אחד
5 עלי מרווה קצוצים
1 פלפל אדום חריף יבש קצוץ דק
50 גרם צלפים מסוננים
20 זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
2 קופסאות (50 גרם כל אחת) פילה אנשובי, מסוננים מהשמן וקצוצים
1 כפות עלי אורגנו
1 חופן פטרוזיליה קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי קילו ספגטי

אופן ההכנה:

1 חוצים עגבניות וסוחטים מזרעים ומיץ. קוצצים גס. 2. מחממים את השמן במחבת גדולה מאוד כדקה על אש בינונית יחד עם הרוזמרין, השום והמרווה. אין משחימים. 3. מוסיפים את יתר החומרים חוץ מהפסטה והפטרוזיליה. מבשלים על אש בינונית, אגב ערבוב מדי פעם, עשר דקות. 4. בינתיים מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים. 5. מסננים את הפסטה, מעבירים אותה בעודה לחה למחבת עם הרוטב, מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומגישים מיד.