אוכל
צילום׃ none

פסטה עם שרימפס, עגבניות שרי וקלמטה

מתכון קליל וטעים במיוחד - כולם מבקשים מנה שניה :)

lihi.bavli | מתכוני גולשים | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.7 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 סועדים - 3+2 כפות שמן זית

מיץ לימון מלימון שלם

4+1 שיני שום כתושות / קצוצות

כף וחצי תערובת תיבול איטלקית

פסטה ספגטי לארבעה סועדים

50 גרם צנוברים

15 עגבניות שרי חצויות

15-20 זיתי קלמטה

500 גרם שרימפס

ופרמז'ן לפי הטעם

אופן ההכנה:

מראש - משרים את השרימפסים לשעה שעתיים לפחות בתערובת של שתי כפות שמן זית, מיץ לימון, שן שום כתושה וחצי כף מתערובת התיבול האיטלקית

1 מכינים ספגטי לפי הוראות היצרן

2 קולים צנוברים על מחבת בלי שמן

3 מקפיצים במחבת נפרד את השרימפסים עד שמבושלים (כשורודים סוגרים את האש)

4 מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את העגבניות, כשמתרככות מוסיפים שום + תבלין איטלקי

5 חותכים את הזיתים לפרוסות ומוסיפים פנימה

6 כשהעגבניות מבושלות למדי מוסיפים את השרימפס ומקפיצים ברוטב עד שהם סופגים חלק מהנוזלים

7 מוסיפים את הספגטי ומערבבים מעט במחבת

8 מגישים עם צנוברים קלויים ופרמז'ן מעל