פסטה מוקרמת
יש מצב שפסטה מוקרמת, כזאת עם הרבה שמנת מתוקה ופרמזן, היא המאכל המנחם ביותר שהומצא אי פעם. האם מדובר באוכל או בשמיכת פוך על הנשמה? לפעמים ההבדלים מיטשטשים!
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת פסטה (במקרה הזה פטוצ'יני)
50 גרם חמאה
סלסילת פטריות, פרוסות דק
עלים מענף תימין
חצי כוס יין לבן (לא חובה)
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות דק
2 כפות קמח שטוחות
כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט מגורד
חצי כוס פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול.
2 מחממים במחבת עמוקה את החמאה ומטגנים את הפטריות עם התימין עד הזהבה. מוסיפים את היין (אם רוצים) ומבשלים עד שהיין מצטמצם, בערך 3 דקות.
3 מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים דקה.
4 מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא משחים מעט, בערך 3 דקות. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב לקבלת תערובת סמיכה.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
5 מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
6 מוסיפים את הפסטה, את מי הבישול ששמרנו בצד ואת הפרמזן ומערבבים היטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד ממי הבישול.
7 מגישים חם עם עוד פרמזן מעל.