צילום׃ none
עוף בגריל עם ספגטי ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה
מתכון של מלי עזר מתוך "להיות איתה": עוף, תפוחי אדמה וספגטי בבישול ארוך ארוך. לנו זה נשמע פצצה
מלי עזר | mako אוכל
| פורסם 27/01/14
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
5 שוקיים
4 ירכיים
5-6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
חבילת ספגטי, מבושלת לרמת אל דנטה
3 שיני שום, פרוסות
4 כפות שמן זית
מלח
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
לרוטב:
4 כפות רסק עגבניות
כוס מים רותחים (עדיף ממי הבישול של הפסטה)
שן שום, כתושה
אופן ההכנה:
1 מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים בספריי שמן.
2 מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת וממליחים.
3 מערבבים בקערה את שמן הזית, המלח והפפריקות, ומורחים את העוף היטב.
4 מסדרים את חלקי העוף על תפוחי האדמה ומפזרים את השום.
5 מערבבים את חומרי הרוטב בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הספגטי, מערבבים ומסירים מהאש.
6 מניחים את הפסטה עם הרוטב מעל העוף ומכסים היטב בנייר אלומיניום.
7 אופים חצי שעה בחום של 105 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות 4 שעות.