צילום׃ Amallia Eka, Shutterstock
פסטה אבוקדו
כבר זמן רב אנחנו עוקבים בהשתאות אחר המתכון הזה לפסטה ברוטב אבוקדו שמציף את הרשת. כשחושבים על זה, זו הברקה גאונית - פסטה ברוטב קרמי וקטיפתי בלי טיפה אחת של שמנת ועם המון בריאות. אז שלא נדאג לכם למתכון?
| mako אוכל
| פורסם 26/01/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
חבילת פסטה ארוכה (ספגטי/מקרוני/טלייטלה)
3 אבוקדו בשלים, חצויים וקלופים
2 שיני שום, קצוצות גס
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
מיץ מ-2 לימונים
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה.
2 בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: טוחנים במעמד מזון או עם בלנדר מוט אבוקדו, שום, בצל ירוק, מיץ לימון ושמן זית, עד שנוצרת משחה חלקה.
3 מסננים את הפסטה ושומרים 1/3 כוס ממי הבישול. מוסיפים את המים לתערובת האבוקדו וטוחנים עד לאיחוד.
4 שופכים את הרוטב על הפסטה ומערבבים עד שהכל מצופה. מתבלים במלח ופלפל, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.