אוכל
צילום׃ istockphoto

נודלס עם ירקות

ארוחה של מנה אחת, שאפשר להרים גם כשאין שום דבר בבית

הדר אליאס | mako | פורסם 03/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חבילה נודלס ביצים (400 גרם)
2 כפות שמן קנולה
5 קוביות שום כתוש
2 קוביות ג'ינג'ר כתוש (לא חובה)
2 גזרים
קישוא גדול
בטטה
2 כוסות שעועית קפואה

תיבול:

5 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין (לא חובה)
2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 מרתיחים סיר עם מים מבשלים את הנודלס לפי ההוראות על האריזה.

2 חותכים את הגזר והבטטה לגפרורים (אפשר עם קולפן ג'וליאנים או סתם עם סכין). חולטים את השעועית במים רותחים.

3 חותכים את הקישוא לרצועות עבות יחסית (כי הוא מתבשל יותר מהר מהירקות האחרים).

4 מחממים את השמן עם קוביות השום והג'ינג'ר. מוסיפים את הירקות ומטגנים/מקפיצים לפחות 5 דקות, ועדיף יותר.

5 כשהנודלס מוכנים מסננים אותם ממי הבישול, ומוסיפים לירקות (אם אין מקום במחבת מחזירים לסיר אחרי הסינון ומוסיפים את הירקות לשם).

6 מוסיפים את חומרי התיבול, מערבבים היטב ומגישים.