צילום׃ istockphoto
נודלס עם ירקות
ארוחה של מנה אחת, שאפשר להרים גם כשאין שום דבר בבית
הדר אליאס | mako
| פורסם 03/10/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
חבילה נודלס ביצים (400 גרם)
2 כפות שמן קנולה
5 קוביות שום כתוש
2 קוביות ג'ינג'ר כתוש (לא חובה)
2 גזרים
קישוא גדול
בטטה
2 כוסות שעועית קפואה
תיבול:
5 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין (לא חובה)
2 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה:
1 מרתיחים סיר עם מים מבשלים את הנודלס לפי ההוראות על האריזה.
2 חותכים את הגזר והבטטה לגפרורים (אפשר עם קולפן ג'וליאנים או סתם עם סכין). חולטים את השעועית במים רותחים.
3 חותכים את הקישוא לרצועות עבות יחסית (כי הוא מתבשל יותר מהר מהירקות האחרים).
4 מחממים את השמן עם קוביות השום והג'ינג'ר. מוסיפים את הירקות ומטגנים/מקפיצים לפחות 5 דקות, ועדיף יותר.
5 כשהנודלס מוכנים מסננים אותם ממי הבישול, ומוסיפים לירקות (אם אין מקום במחבת מחזירים לסיר אחרי הסינון ומוסיפים את הירקות לשם).
6 מוסיפים את חומרי התיבול, מערבבים היטב ומגישים.