אוכל
צילום׃ none

ניוקי ברוטב חמאה, פרמזן טימין ושום

yarden2009 | מתכוני גולשים | פורסם 21/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.4 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

600 גר תפוחי אדמה

בערך 1 וחצי כוסות קמח

2 חלמונים

70 גר פרמזן

50 גר חמאה

אגוז מוסקט

שום

עלי טימין טריים מלח ופלפל

אופן ההכנה:

קופלים את תפוחי האדמה, אופים אותם עד שננעץ מזלג (לפתוחי אדמה בינוניים יקח בערך שעה להאפות)

מועכים את תפוחי האדמה כשהם חמים, מוסיפים קמח בהדרגה (קודם כוס ואז לבדוק אם אפשר כבר ליצור נקניק ממנו ניצור את הניוקי), מוסיפים חלמונים, כפית מלח ו30 גר' פרמזן.

מכינים נקניקי בצק ומהם קורצים קוביות בגודל ס"מ,

שמים את הניוקי אחד אחד על נייר אפייה,

מחממים סיר 4 ליטר של מים רותחים עם רבע כפית מלח

מבשלים את הניוקי בערך ב4 סבבים, כדי שהם לא ידבקו

הם מוכנים אחרי 5-8 דקות. תלוי בחום של המים ובכמות ששמתם.

מחממים חמאה במחבת, מוסיפים עלי טימין, שן שום ומלח פלפל לפי הטעם.

מקפיצים את הניוקי המבושלים בתערובת החמאה, בוזקים פרמזן ומגישים!