אוכל
צילום׃ אסף רונן

פסטה עם רצועות בקר, בטטה ואפונה

גורמה אמיתי בפחות מ-60 שקלים: המנה המשפחתית שתהפוך לכוכבת קבועה על שולחנכם

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

שמן זית

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות

5 שיני שום קצוצות

500 גרם אפונה ירוקה (מקופסא או קפואה)

3/4 כוס יין לבן (אפשר גם אדום)

1 כף תימין קצוץ

מלח ופלפל שחור

300 גר' שייטל חתוך לרצועות

חבילת פסטה פפרדלה

אופציה: 1 כף פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

עלות: כ-58 שקלים

1 מכינים בסיר עם מים רותחים מומלחים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2 מטגנים את הבטטות כ-5-7 דקות. מוסיפים את השום, ולאחר חצי דקה מוסיפים את האפונה ומערבבים.

3 יוצקים את היין והתבלינים, ומערבבים.

4 במחבת נפרדת צורבים את נתחי הבשר קלות, רק עד שהם נאטמים מכל הכיוונים. הזהרו לא לייבש מדי את הבשר, מאחר והוא עובר הקפצה נוספת. מוסיפים את הנתחים המוכנים למחבת עם הבטטות והאפונה.

5 מבשלים ביחד כ-10-15 דקות, מערבבים עם הפסטה ומגישים חם.