אוכל

ניוקי א-לה רומנה של הילה אלפרט

מתכון לניוקי איטלקי משובח על בסיס סולת

הילה אלפרט | יום חדש | פורסם 24/05/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כוסות חלב
300 גר' סולת
100 גר' חמאה
2 כפות גדושות גבינה עזים קשה מסוג פקורינו, מגוררת דק
1 חלמון ביצה
מלח
מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 2. מביאים את החלב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. 3. מגררים פנימה מעט אגוז מוסקט, מוסיפים 50 גרם מהחמאה, מוסיפים כף מגבינת העיזים ומערבבים. 4. שופכים פנימה את הסולת בזרם דק ומגבוה תוך כדי בחישה ומבשלים עד שהעיסה מתנתקת מהדפנות. 5. מכבים את האש ומוסיפים את החלמונים בטריפה מהירה. 6. משמנים תבנית במעט מהחמאה ומשטחים בה את עיסת הסולת בשכבה אחידה בגובה כ-1 ס"מ. 7. מקררים עד שהעיסה נעשית מוצקה. 8. משמנים תבנית נוספת במעט מהחמאה. קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית בצורת קשקשים. 9. מפזרים על העיגולים את שארית הגבינה ומניחים עליהם חתיכות קטנות משארית החמאה. 10. מכניסים לתנור לכ-5 דקות עד שהגבינה נמסה והניוקי משחימים רק מעט.