אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פטוצ'יני ברוטב אלפרדו

פסטה מהירה ומשובחת ברוטב שמנת-פטריות

לאון אלקלעי | null | פורסם 30/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 182 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם פטוצ'ני (עדיפות לאטריות ביצים)
שקית פטריות פורצ'יני מיובשות
כף חמאה
2 כפות שמן זית
בצל לבן בינוני קצוץ דק
250 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות או קצוצות גס
כף יין לבן יבש
250 מ"ל שמנת מתוקה
פלפל לבן
מלח
אגוז מוסקט
להגשה: גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מעמידים סיר עם 6 ליטרים מים לפחות.

2 משרים את הפטריות היבשות במים חמים למשך 20 דקות עד שהן רכות. מסננים וקוצצים גס. שומרים שתי כפות ממי ההשריה.

3 מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה מחממים את החמאה והשמן על להבה בינונית. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומטגנים תוך בחישה עד שהוא נהיה שקוף אך לא מזהיב.

4 מוסיפים את פטריות השמפיניון והפורצ'יני עם מי ההשריה.

5 מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה עדינה ובוחשים עד שלא נותרים כמעט נוזלים. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומכבים את האש.

6 כשמי הפסטה רותחים, מוסיפים כף מלח (בזהירות, שהמים לא יגלשו) ומערבבים. מוסיפים את האטריות ובוחשים בזהירות.

7 מבשלים עד שהפסטה מוכנה. שומרים רבע כוס ממי הבישול, ומסננים את הפסטה לסיר. מוסיפים מעט ממי הבישול ואת הרוטב. מערבבים היטב, מעבירים לצלחות הגשה, בוזקים גבינה ביד נדיבה ומגישים.

* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השף עם לאון אלקלעי, השף של המסעדה האיטלקית TARANTINO.