אוכל
תמונת AVI׃ mako

ניוקי עם שמנת ופטריות

מתכון לניוקי ביתי עם רוטב חלבי עשיר. מנה משביעה ומפנקת

ליהיא נעים | מאסטר שף | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

6 תפוחי אדמה, אדומים וצהובים

מלח גס

30 גרם חמאה

1 חלמון

150-200 גרם קמח (כוס וקצת)

לרוטב:

מיכל שמנת מתוקה

פטריות

שמן או חמאה, לטיגון

רבע כוס חלב

מלח ופלפל

קינמון

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 הניוקי: מסדרים את תפוחי האדמה על חופנים של מלח גס על תבנית התנור ואופים ב-220 מעלות 45-60 דקות, עד שהם מתרככים.

2 חוצים את תפוחי האדמה, מוציאים את תוכנם ומועכים לפירה.

3 מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה, החלמון והקמח. מערבבים עד לקבלת בצק.

4 יוצרים מהבצק נחש, חוצים אותו לשניים וחותכים חתיכות קטנות באלכסון.

5 מרתיחים מים עם מלח, מכניסים את הניוקי ומבשלים כדקה.

6 לרוטב: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן. מטגנים במחבת גדולה פטריות בשמן או חמאה, עד שהן משחימות.

7 מוסיפים את החלב לשמנת.

8 מערבבים את הפטריות עם השמנת ומתבלים במלח, פלפל, קינמון ואגוז מוסקט.

9 מערבבים את הניוקי עם הרוטב ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!