אוכל
צילום׃ לירון אלמוג, יחסי ציבור

ספגטי כדורי בשר

אי אפשר לטעות עם הארוחה המשביעה הזו, שיש בה הכל מהכל ושתמיד מצליחה

מאיה דרין | מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox | פורסם 20/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (6 מנות):

1 חבילה (500 גרם) של ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

4 שיני שום פרוסות

3 כוסות עגבניות מרוסקות

חופן עלי בזיליקום טריים וקצוצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקציצות:

חצי ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל

3 שיני שום

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם

חצי כוס עלי פטרוזיליה

2 כפות אורגנו יבש

צ'ילי גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת רחבה שמן זית ומזהיבים בו את הבצל והשום.

2 מוסיפים עגבניות ומבשלים על אש קטנה במשך כ־15 דקות.

3 מסירים מעל האש. מוסיפים בזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

4 טוחנים במעבד מזון ליצירת רוטב חלק ואחיד. שומרים בצד.

5 מכינים את קציצות הבשר: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לעיסה אחידה.

6 משמנים את כפות הידיים ויוצרים בעזרתן מהעיסה כדורים. מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

7 אופים את הכדורים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־7 דקות עד שהם משחימים קלות.

8 שמים את הקציצות ברוטב העגבניות, מוסיפים את הספגטי, מחממים ומגישים.