ספגטי כדורי בשר
אי אפשר לטעות עם הארוחה המשביעה הזו, שיש בה הכל מהכל ושתמיד מצליחה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 חבילה (500 גרם) של ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
4 שיני שום פרוסות
3 כוסות עגבניות מרוסקות
חופן עלי בזיליקום טריים וקצוצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקציצות:
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל
3 שיני שום
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
חצי כוס עלי פטרוזיליה
2 כפות אורגנו יבש
צ'ילי גרוס לפי הטעם
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת רחבה שמן זית ומזהיבים בו את הבצל והשום.
2 מוסיפים עגבניות ומבשלים על אש קטנה במשך כ־15 דקות.
3 מסירים מעל האש. מוסיפים בזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
4 טוחנים במעבד מזון ליצירת רוטב חלק ואחיד. שומרים בצד.
5 מכינים את קציצות הבשר: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לעיסה אחידה.
6 משמנים את כפות הידיים ויוצרים בעזרתן מהעיסה כדורים. מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7 אופים את הכדורים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־7 דקות עד שהם משחימים קלות.
8 שמים את הקציצות ברוטב העגבניות, מוסיפים את הספגטי, מחממים ומגישים.