אוכל
צילום׃ Ishpashout, ויקיפדיה

קיגל קלאסי עם טוויסט

ארז קומרובסקי עם מתכון פחמימתי מנחם ומשמח לבב

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילוגרם אטריות ביצים דקות
3 כפות פלוס 2 כוסות שמן תירס
2 כוסות סוכר
2 כוסות קוביות דלעת מסוכרת (ניתן להשיג בחנויות לפירות מיובשים, ואם לא בא לכם לכתת רגליכם כדי להשיג אותה, אתם מוזמנים להחליף בצימוקים)
מלח ים גס לפי הטעם
1 כף גרגירי פלפל שחור
1 כף פלפל אדום
1 כף גרגירי פלפל ירוק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האטריות בהרבה מים ומלח ים עם 3 כפות שמן, עד שהן מתרככות. מסננים. 

2 בסיר שטוח מחממים את הסוכר ואת השמן עד שנוצר קרמל כהה. מוסיפים את הקרמל ואת השמן החמים לאטריות, ומערבבים. 

3 כותשים את שלושת סוגי הפלפלים ומוסיפים אותם לאטריות יחד עם קוביות הדלעת המסוכרת. מתבלים במלח ים גס.

4 יוצקים את כל האטריות לתבנית עגולה ממתכת בקוטר 28 ס"מ. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך שעות אחדות בטמפרטורה של 150 מעלות, או משאירים בתנור למשך הלילה בטמפרטורה של 100 מעלות. 

5 הופכים על צלחת הגשה ומגישים.

>> אם כבר התנור עובד כל הלילה, לא תדחפו פנימה גם איזה ג'חנון?