אוכל
צילום׃ דניאל בר און

דפי פסטה מסוחררים עם פילה בקר ברוטב חריף

דפי פסטה דקים ועדינים בתוך רוטב בשרי סוחף וחריף עם מדליוני בקר ואנשובי. מנה מוצדקת לבחינת יכולות רידוד הפסטה שלכם

מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 18/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדפי פסטה הטריים:

6 ביצים

1/2 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

500 גרם קמח

לפילה בקר:

פילה בקר

4 חתיכות פילה אנשובי

כפית שום קצוץ

שמן זית

פלפל אדום קלוי

קופסאות עגבניות מקולפות

מלח

פלפל

פלפל שאטה יבש וגרוס

צ'ילי אפריקאי מתוק

פטרוזיליה יבשה

אופן ההכנה:

1 שוברים את הביצים לתוך מעבד מזון, מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים 5 דקות. מוציאים את התערובת ומניחים אותה על משטח עץ. לשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק יבש ולא רך מדי. משטחים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

2 פורסים את הפילה למדליונים דקים. במחבת מקפיצים את פילה האנשובי עם שום ושמן זית, חותכים את הפלפל האדום הקלוי לקוביות קטנות ומכניסים לתוך המחבת. את העגבניות פורסים לחצי (לא לאורך). מתבלים, מקפיצים עוד כמה דקות ומכבים את האש.

3 מוציאים את הפסטה שהכנו מהמקרר, מרדדים את הבצק עם המספר הכי גבוה במכונת הפסטה. מקפלים כמה פעמים, ממשיכים לרדד במספר דק יותר ודק יותר עד שמקבלים פסטה שניתן לראות תחתיה את האצבעות. מכסים היטב כדי שהבצק לא יתייבש. מרתיחים מים לפסטה.

4 במחבת חדשה ומחוממת היטב, צורבים את מדליוני הפילה. טובלים אותם ברוטב האנשובי. מנמיכים את האש לחום נמוך ונותנים למדליונים לספוג את טעמי הרוטב.

5 בינתיים, מכניסים את דפי הפסטה לסיר עם המים הרותחים, מחכים 2 דקות עד שהפסטה צפה ומעבירים לתוך המחבת עם הרוטב. נותנים עוד דקה או שתיים לספיגת הטעם, מוציאים ומניחים בצלחת שטוחה. שמים מהרוטב ואת מדליוני הפילה. מעל מפזרים מעט מהפטרוזיליה היבשה ומזלפים עוד קצת מהרוטב.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים