אוכל
צילום׃ travellinglight, Istock

פסטת חצילים קלילה

מה יש פה בסך הכל? פסטה, חצילים, שום וזיתים. אז איך יכול להיות שזה כל כך טעים?

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 25/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילת פסטה טליאטלה מבושלת לפי הוראות היצרן

3 חצילים עגולים קלים ככל הניתן

4 שיני שום קצוצות דק

חופן עלי בזיליקום צעירים

חצי כוס שמן זית עדין

4-3 כפות צנוברים קלויים

חצי כוס זיתי טאסוס מגולענים וחתוכים גס

גבינת פרמזן בכמות נדיבה

מלח ים גס ופלפל לבן גרוס גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 צולים את החצילים על להבות הגז במשך 4 דקות מכל צד, עד שהם מתרככים. קולפים אותם ומניחים במסננת.

2 מטגנים במחבת את השום בשמן זית חם ומוסיפים מיד את החצילים, בלי שעשיתם מהם סלט! מוסיפים את הצנוברים הקלויים, את זיתי הטאסוס ואת הפסטה המבושלת. מערבבים בעדינות כדי לא לפרק את החצילים לגמרי.

3 מסירים מהלהבה, מוסיפים בזיליקום, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, ומגררים מלמעלה כמות נדיבה של פרמזן. מגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!