איך מכינים פאד תאי? מדריך ומתכון
אם גם אתם מאסתם במוקפץ הביתי הדלוח, שמרגיש כמו כמה ירקות שהוטבעו כנגד רצונם ברוטב סויה, זה היום שלכם: סוואלי אלדר ממסעדת אירזומי בראשון לציון משתפת בטיפים להשגת פאד תאי ביתי מוצלח, וכמובן שיש גם מתכון
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
עד לא כל כך מזמן היינו בטוחים שבשביל מוקפץ מוצלח כל מה שצריך זה להקפיץ יחד בווק את כל המצרכים האסייתיים שיש במקרר (כן, וכמה ירקות, אנחנו לא עד כדי כך סתומים). ובכן, מסתבר שזה לא מדויק. כדי להכין מוקפץ טוב, קלאסי וטעים, יש כמה נקודות שכדאי להיצמד אליהן - וסוואלי אלדר כאן כדי לחלוק אותן איתנו.
ירקות: יש ירקות שמתבשלים מהר יחסית כמו כרוב, נבטים, פלפל חריף, פטריות ובצל לבן. את אלה חשוב לזכור להוסיף רק בסוף בישול, רגע לפני שהמוקפץ יורד מהאש, כדי שלא ייסמרטטו.
התיבול: התיבול התאילנדי מבוסס על איזון של טעמים: מתוק (סוכר לבן, סוכר קוקוס או סוכר דקלים); מלוח (רוטבי סויה בהירה, כהה, מופחתת נתרן, מתוקה או ללא גלוטן או רוטב דגים); חמוץ (לימון, ליים או חומץ); וחריף (כל סוגי הפלפל החריף או סרירצ'ה). כדי להגיע כמה שיותר קרוב לטעם המקורי, זכרו לשלב בין שלושת הטעמים לפי המוצרים הזמינים לכם בבית והעדפתכם האישית.
הפחמימה: המוקפץ התאילנדי נחלק לשני סוגים - על בסיס אורז או על בסיס נודלס. להכנת מנה טבעונית נשתמש כמובן בנודלס בלי ביצים, ולחולי צליאק (או למנות נטולות גלוטן) נשתמש באטריות אורז. בנוסף, ניתן להכין פאד תאי עם אטריות סובה (עשויות מקמח כוסמת), אטריות אודון (אטריות יפניות עבות) או אטריות ראמן (אטריות חיטה סיניות).
סדר והכנה מראש: רוב המוקפצים זקוקים לזמן בישול קצר יחסית, ולכן אין זמן להכין את המצרכים תוך כדי בישול. חשוב להכין את כל המרכיבים לפני ההכנה, כשהם מסודרים על משטח העבודה לפי סדר הכנסתם לווק.
ההקפצה: למרות ששם המנה הוא מוקפץ, אופן ההכנה הביתי יהיה קצת שונה - מכיוון שהאש בכיריים הביתיות לא מספיק חזקה להקפצה המסורתית. הדרך הכי טובה להכין מוקפץ ביתי תהיה בעזרת ערבוב עדין מלמטה למעלה, על מנת לשמור על כל המרכיבים שלמים.
מרכיבים (1 מנות):
לפאד תאי:
200 גרם אטריות אורז דקות
3 כפות רוטב פאד תאי (ראו למטה)
שמן צמחי
שן שום, כתושה
1 ביצה
150 גרם חזה עוף פרוס דק או 150 גרם טופו חתוך לקוביות
1 גזר, חתוך לרצועות דקות
רבע כרוב קטן, חתוך לריבועים בגודל 1*1
1 גבעול בצל ירוק, חתוך למקלות דקים
כף רוטב תמר הינדי
כף סוכר
לרוטב הפאד תאי (2 כוסות):
שליש כוס רוטב סויה
שליש כוס תמר הינדי גולמי
שליש כוס חומץ אורז
שליש כוס סוכר או סילאן
4 כפות רוטב דגים
3 כפות צ'ילי מתוק
להגשה:
חופן נבטים
רבע צרור כוסברה טרייה
כף בוטנים, קלויים וטחונים גס
שמן שומשום
פרוסות ליים טרי
צ'ילי טרי, פרוס לרצועות
אופן ההכנה:
1 משרים את אטריות האורז במים פושרים כשעתיים לפני הכנת הפאד תאי.
2 מכינים את רוטב הפאד תאי: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים בצד.
2 מטגנים במחבת רחבה את השום במעט שמן. מוסיפים את הביצה וממשיכים לטגן קלות.
3 מוסיפים את העוף או הטופו ומטגנים כחצי דקה.
4 מוסיפים תוך כדי ערבוב את הגזר, הכרוב והבצל הירוק, ומטגנים כחצי דקה נוספת.
5 מוסיפים את האטריות, התמר הינדי, רוטב הפאד תאי והסוכר ומערבבים היטב. מבשלים כחצי דקה נוספת.
6 להגשה: מעבירים את הפאד תאי לצלחת עמוקה, מפזרים מעל חופן נבטים טריים, עלי כוסברה טרייה וכף בוטנים קלויים. מטפטפים מעט שמן שומשום, ומגישים עם פלח של ליים טרי. אפשר להוסיף צ'ילי, אבל לא חובה.
המדריך באדיבות סוואלי אלדר, יועצת למסעדת אירזומי.