אוכל
צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור

פסטה שמנת-פסטו

פסטה פנה עם גבינת טוב טעם ורוטב עשיר ומשובח של שמנת, פסטו ועגבניות מיובשות

ברק חי חורש | טרה | פורסם 07/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 וחצי כוסות פסטה פנה יבשה
2 מיכל שמנת מתוקה 32%
100 גרם חמאה של טרה
4 כפות פסטו
2 שיני שום – קצוצות דק
3כפות גבינת טוב טעם
8 יח' עגבניות מיובשות – חתוכות לקוביות קטנות
מלח
תערובת פלפלת גרוסה
סומק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים עד ריכוך (כ – 7 דקות לרמת אלדנטה) ומסננים. משמנים עם מעט שמן ומניחים בקערה.

2 מחממים מחבת (עמוקה) עם חמאה ומטגנים בה את השום והפסטו.

3 מוסיפים למחבת את השמנת ומצמצמים כמספר דקות עד הסמכת הרוטב.

4 מוסיפים את גבינת טוב טעם ואת העגבניות המיובשות, מערבבים היטב ומתבלים.

5 מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים היטב, מקשטים ומגישים.