פסטה עם ריקוטה, תרד ופקאנים
קטיפתית ועשירה, אבל לגמרי לא כבדה - ככה אנחנו אוהבים את ארוחות הערב שלנו (עם כמות יפה של פרמזן, כמובן)
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חבילה (500 גרם) לינגוויני או ספגטי
לרוטב:
40 גרם חמאה
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3-2 שיני שום, קצוצות דק
200 גרם עלי תרד טריים, קצוצים גס
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
שני שליש כוס אגוזי פקאן שבורים גס
50 גרם גרנה פדנו
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת על להבה בינונית (ללא שימון) ומקפיצים פקאנים כ-2 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים לצלחת.
2 מכינים את הרוטב: מוסיפים חמאה למחבת וממיסים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל והשום רכים.
3 מוסיפים תרד וקליפת לימון ומאדים כ-2 דקות עד שהתרד מתרכך.
4 מוסיפים ריקוטה פרסקה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה.
5 מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. שומרים 2 כוסות ממי הבישול ומסננים.
6 יוצקים 3 מצקות ממי הבישול הפסטה לרוטב הריקוטה, מערבבים ומביאים את הרוטב לסף רתיחה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מצקת ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.
7 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה.
8 מפזרים את האגוזים על הפסטה ומגלפים גבינת גרנה פדנו בעזרת קולפן ירקות. מגישים מיד.