אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה אורקטי עם אספרגוס וריקוטה

מנת פסטה איטלקית עם שילוב טעמים פשוט חלומי שאי אפשר לעמוד בפניו

מיכל אנסקי | mako אוכל | פורסם 11/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המנה הזו מככבת אצלי על השולחן בבית כל הקיץ. המקור שלה בפוליה, מחוז במגף של איטליה. זו שיטה גאונית להכין פסטה של קיץ, והיא לא דורשת הכנה בכלל, חוץ מאת הכנת הפסטה עצמה - אליה זורקים את האספרגוס בחמש הדקות האחרונות של הבישול. אני משתמשת בפסטה אורקי, שזה באיטלקית אזניים קטנות. מכינים את הרוטב בצד ומשאירים אותו קר, ומה שממיס ומחבר אותו לתוך הפסטה זה החום שלה - ומעט מהמים של הבישול. חשוב להשתמש באספרגוס יחסית דקים, ולהיפטר מהחלק התחתון והסיבי שלהם. השילוב בין הריקוטה ללימון הוא שילוב פשוט חלומי ואי אפשר לעמוד בפניו.

מרכיבים :

1 חבילה פסטה אורקטי

1 צרור אספרגוס (לא דקיקים) קלוף וחתוך לחתיכות של 2 ס"מ

1 גביע (250 גרם) ריקוטה

מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. בחמש הדקות האחרונות של הבישול, מכניסים לסיר את חתיכות האספרגוס.

2 במקביל, מערבבים בקערה גדולה את הריקוטה עם מיץ וקליפת הלימון, ומתבלים במלח ופלפל.

3 מסננים את הפסטה והאספרגוס מהמים, ומעבירים היישר לקערת הריקוטה. מערבבים היטב ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!