אוכל
צילום׃ none

טורטליני מממולא בדוקסל פטריות בחמאה מרווה ושום

טורטליני ביתי רך במילוי של פטריות, מוקפץ בחמאה, מרווה ושום עם נגיעות של בזיליקום ופרמזן

dinodino | מתכוני גולשים | פורסם 28/03/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפסטה- 200 גרם קמח פסטה

2 ביצים

כף שמן זית

קורט מלח למילוי- 30 גרם חמאה

2 בצל שאלוט

2 שיני שום

חבילת פטריות שמפניון

חבילת פטריות פורטבלו

בזיליקום

תימין

70 מ"ל שמנת מתוקה

אגוז מוסקט

מלח

פלפל להרכבת המנה- 50 גרם חמאה

2 עלי מרווה

1 שן שום

80 גרם פרמזן מגורדת

כמה עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

מכינים את בצק הפסטה- מנפים את הקמח ומערבבים עם המלח. יוצרים גבעה מהקמח על משטח העבודה ושופכים פנימה את הביצים ושמן הזית. מערבבים עד ליצירת בצק אחיד ומעבירים למנוחה במקרר ל30 דקות.

בינתיים מכינים את המילוי- מחממים חמאה, מוסיפים את השאלוט הקצוץ, מטגנים כדקה. מוסיפים את השום והפטריות הקצוצות דק, מטגנים מספר דקות עד צמצום הנוזלים. מוסיפים תימין ובזיליקום, את השמנת המתוקה , מתבלים במלח פלפל ומעט אגוז מוסקט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מניחים בצד להתקרר.

בינתיים פותחים את בצק הפסטה במכונת פסטה עד לעובי הרצוי, קורצים עיגולים בגודל הרצוי וממלאים בתערובת. סוגרים את הבצק לצורת טורטליני (אפשר גם לצורת רביולי).

מכניסים את הטורטליני למים רותחים ומלוחים ל 2/3 דקות בערך, טועמים אחד לבדוק שרך מספיק.

מסננים מהמים.

במחבת ממיסים חמאה עם המרווה והשום, מקפיצים את הטורטליני עד שמתעטף במחמאה , מניחים בצלחת, מפזרים מעל פרמזן ובזיליקום .