אוכל
צילום׃ אסף רונן

פסטה גבינות ברוטב שמנת בטטה

מנת פסטה עשירה וטעימה במיוחד עם מילוי של גבינות ורוטב שמנתי ומתקתק

| null | פורסם 05/04/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

בטטה שלמה

100 גרם פסטת רגטוני (כ-25 רגטונים)

50 גרם צפתית

25 גרם פטה

75 גרם מוצרלה

כפית מסקרפונה

אורגנו

תימין

שק זילוף עם צנתר רגיל (עגול)

2\1 עד 4\3 קרטון שמנת לבישול

אגוז מוסקט

שום כתוש

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקלפים את הבטטה, חותכים לפרוסות ומזלפים עליה שמן זית.

3 מכניסים לתנור למשך 8 דקות.

4 מבשלים את הפסטה במים רותחים ומלח למשך 12 דקות.

5 להכנת המלית, מגררים מוצרלה, מכניסים לקערה ומוסיפים את יתר הגבינות והביצה.

6 מוסיפים אורגנו, תימין, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים  עד ליצירת מלית אחידה.

7 מוציאים את הפסטה מהסיר ומסננים את המים.

8 שמים את המלית בשק זילוף ומזליפים לתוך הפסטה.

9 מוציאים את הבטטות מהתנור ומועכים עד ליצירת פירה.

10 להכנת הרוטב, שמים את השמנת במחבת ומוסיפים אגוז מוסקט לפי הטעם, מלח, פלפל, שן שום כתושה ואת כל פירה הבטטות.

11 מוזגים מעט רוטב לצלחת ההגשה, מניחים עליו את הפסטה ומגישים.