אוכל
צילום׃ mako אוכל

ספגטי אנשובי

מתכון פשוט וקליל, משביע ומזין קל להכנה

chenk123 | מתכוני גולשים | פורסם 24/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת ספגטי או כל צורה אחרת שמתחשק

קופסת אנשובי

2-3 שיני שום

שמן זית משובח

מלח

פלפל שחור גרוס

עגבניות שרי (מומלץ בכמה צבעים וסוגים)

חופן פטרוזיליה

פרמז'ןפירורי לחם

טימין

אופן ההכנה:

כותשים שום או חותכים לפרוסות דקות, מטגנים קלות בשמן זית (שאליו מוסיפים את הטימין) עד שהארומה של השום מתפשטת, להקפיד לא לשרוף את השום,

מוסיפים את האנשובי לטיגון קצר, מוסיפים עגבניות שרי חתוכות לחצאים או לרבעים, מתבלים במלח ופלפל

ניתן לטגן מראש את פירורי הלחם ולהגיש מעל

כמובן שאפשר גם לקשט בפטרוזיליה טרייה קצוצה ולהוסיף קצת פרמז'ן

אם רוצים להשקיע במנה, ניתן להכין את עגבניות השרי צלויות בתנור עם שמן זית, מלח גס, קצת סוכר לקרמול, טימין ואז להכין בדיוק אותו הדבר ופשוט לשדך את העגבניות

מומלץ להרתיח סיר של מים עם תחילת הכנת המנה על מנת לחסוך בזמן ההמתנה לפסטה שמתבשלת

וכמובן לאחר שהפסטה התבשלה, (תמיד דקה פחות) להוסיף למחבת ולערבב טוב

בתיאבון!