אוכל
צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור

ניוקי ריקוטה ופרמזן ברוטב עגבניות

כופתאות רכות ונימוחות של בצק גבינה ברוטב עגבניות עשיר ופיקנטי

תמר כהן צדק | גלובס | פורסם 28/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם ריקוטה
100 גרם פרמזן
70 גרם קמח (חצי כוס)
מלח
פלפל

לרוטב העגבניות

1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
5 שיני שום שלמות
12 עגבניות חתוכות לקוביות
5 עלי דפנה
3 פלפלים חריפים מיובשים (לא חובה)
1 כף שטוחה של סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 להכנת הניוקי: מערבבים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים עד שנוצר בצק. מכניסים את הבצק למקרר למשך כשלוש שעות. 

2 מוציאים מהמקרר את הבצק למשטח מקומח ויוצרים נקניקים ארוכים בקוטר סנטימטר. חותכים מהנקניקים חתיכות באורך של סנטימטר ומקמחים. ניתן לחרוץ במזלג פסים על כל יחידה.

3 מרתיחים בסיר מים ומלח, מכניסים את הניוקי לסיר ומבשלים כדקה או עד שהניוקי צפים.

4 מוציאים את הניוקי ומוסיפים לרוטב העגבניות.

5 להכנת רוטב העגבניות: מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה ואת הפלפל החריף ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף. במידת הצורך, מוסיפים מעט מים.

6 מעבירים את הרוטב דרך "מולי" (מסננת/מועך ירקות) לסיר אחר, או טוחנים בבלנדר לאחר שהוצאנו את עלי הדפנה ואת הפלפל החריף. 

7 מחזירים את הרוטב לסיר ומבשלים כ-20 דקות נוספות או עד לסמיכות רצויה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וגם סוכר, עד לשבירת החמיצות של רוטב העגבניות. צריך להיזהר בכמות הסוכר שמוסיפים. מצננים ומכניסים לצנצנת בנפח ליטר.