אוכל
צילום׃ none

כדורי בשר בקר בסגנון אסייתי

פסטה עם כדורי בשר נימוחות מפנקת ברוטב חמוץ מתוק

avigrisaro | מתכוני גולשים | פורסם 11/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 0.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פסטה לינגווילי, פסטה ארוכה של ברילה

לקציצות:

חצי קילו בשר טחון בקר

1 בצל בינוני מגורד

ענף אחד ללא עלים של סלרי אמריקאי חתוך קוביות קצוצות

כף שטוחה של כמון

מלח פלפל לפי הטעם

חופן פירורי לחם

חופן קמח

2 ביצים

מעט מים

כף שטוחה פפריקה אדומה

כפית כורכום

חופן פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס צנוברים קלויים קלות

 

חומרים לרוטב:

1 בצל בינוני קצוץ דק

3-4 שיני שום קצוצות או פרוסות דק

1-2 קישוא חתוך לפרוסות דקות עם הקליפה

1 גזר גדול מקולף חתוך לפרוסות דקות

חצי פלפל אדום חתוך פרוסות דקות (חתוך לרבעים)

כף פפריקה מתוקה

6 -8 שבבי צ`ילי

מלח פלפל לפי הטעם

כף -כף וחצי טריאקי

1/4 כפית צ`ילי מתוק

1/2 כפית -כפית סויה קוקמן (שלא יהיה יותר מדי מלוח)

1/4 כפית סויה מתוק

לימון בינוני סחוט

4 עלי דפנה

כף כורכום

כף כמון

3-4 כפות גדושות של רוטב עגבניות של ברילה

כף שטוחה חרדל רגיל או דיזון

אופן ההכנה:

לקציצות:

בקערה לשים את כל המרכיבים ואת הצנוברים הקלויים לערבב היטב ולהוסיף לפי הצורך מים או פירורי לחם תערובת דביקה.

לשמן את הידיים ולהכין כדורים בגודל פינג פונג ולהניח בצלחת.

לרוטב:

לטגן קלות בסיר סוטאז בצל ולהוסיף שום להזהיב , להוסיף את הירקות הגזר הקישוא והגמבה ולטגן עד לריכוך.

להוסיף את הרוטב העגבניות התבלינים , להוסיף מים בערך רבע עד חצי סיר ולתת רתיחה.

לטעום ולתקן תיבול - טעם חמוץ מתוק (אם במידה ומתוק מידי יש להוסיף עוד לימון וכמון ומלח וטיפה סויה קוקמן).

שהרוטב מתובל היטב יש להוסיף בעדינות את כדורי הבשר לא להיבהל שהם רכים זה אמור להיות רך ונימוח בפה.

לנער מדי פעם את הסיר ולבשל על אש בינונית חצי שעה - שעה.

הרכבת המנה:

לבשל את הפסטה לפי הוראות להניח בכלי הגשה מעלי להניח את הכדורים בעדינות ולשפוך מעל את הרוטב

בתאבון.