צילום׃ דרך האוכל2, דרך האוכל 1
פשטידת אטריות
קוגל או קיגל המתכון המעודכן
גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה
| פורסם 28/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 שקית (400 גרם) אטריות רחבות
שליש כוס בצל מטוגן (אפשר משקית)
1 כף גדושה אבקת מרק בצל
1 כוס פרוסות דקות של בטטה
1 שורש סלרי מגורר גס
1 שורש פטרוזיליה מגורר גס
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
3 ביצים
רבע כוס שמן תירס לטיגון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האטריות במים רותחים עם מלח. מסננים ושוטפים במים קרים לצינון.2. מערבבים את האטריות עם יתר החומרים (חוץ מהשמן).3. מחממים את השמן במחבת בעלת שוליים גבוהים. יוצקים פנימה את התערובת ומכסים. מבשלים כך שעה על אש בינונית-נמוכה, עד ששולי הקוגל נפרדים מהדפנות.4. מסירים את המכסה ומכסים את המחבת בצלחת שטוחה. הופכים (זהירות! עודפי שמן עלולים להינתז על הזרוע). מחליקים את הקוגל בחזרה למחבת עם הצד המטוגן כלפי מעלה.מבשלים עוד 40 דקות ללא מכסה. מגישים חם, בטמפרטורת החדר או קר.