אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן

מאפה פסטה עם טריק

פסטה עשירה בטעמים שלא צריך אפילו לבשל במים

יעל גרטי | לבשל עם יעל, הוצאת מודן | פורסם 27/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם פסטה מסוג פֶּנֶה (צינורות)

5 כפות שמן זית

לרוטב

1.4 ק"ג עגבניות מרוסקות

רבע כוס שמן זית

1 כף אורגנו יבש

1 כפית גדושה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס גס

שליש-חצי כפית פלפל צ‘ילי יבש כתוש

1 כפית סוכר

למאפה

7-6 עגבניות תמר או עגבניות באשכולות, שטופות וחתוכות לפרוסות דקות

2-1 כפות שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

1 להכנת הפסטה: מניחים פסטה (יבשה) בקערה, מוסיפים את שמן הזית, מכסים בניילון נצמד או בצלחת ומניחים כך למשך שלוש שעות עד לילה, בטמפרטורת החדר או במקרר.

2 להכנת הרוטב: מערבבים את העגבניות המרוסקות, שמן הזית, האורגנו, המלח, הפלפל השחור, הצ‘ילי והסוכר. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

3 להכנת המאפה: מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מסדרים מחצית מכמות פרוסות העגבניות בתבנית, כך שיכסו את התחתית. מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מעט מלח.

4 מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומעבירים לתבנית. מהדקים ומיישרים, כך שהפסטה תהיה מכוסה היטב על ידי הרוטב.

5 מעטרים במחצית השנייה של פרוסות העגבניות, מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מעט מלח. אופים במשך שעה עד שעה ורבע, עד שפרוסות העגבניות שלמעלה צרובות קלות, ועד שפסטה הנשלפת ממעמקי התבנית רכה דייה. מוציאים מן התנור, מצננים קלות ומגישים.