אוכל
צילום׃ דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן

פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה

שילוב מנצח של סלמון ושמנת במנת פסטה חגיגית

אוריה גבע ומיכל מוזס | על השולחן | פורסם 08/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם פסטה ארוכה ושטוחה

400 גרם פילה סלמון טרי ללא עור חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ

20 גרם חמאה

3-2 גבעולי כרשה (החלק הבהיר) חתוכים לאורכם לרבעים ופרוסים למקטעים באורך 4 ס"מ

1/4 כוס שמן זית

2-1 שיני שום קצוצות דק

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן יבש

1/2 כוס שמנת מתוקה

200 גרם גבינת מסקרפונה

קליפה מ-1/3 לימון (החלק הצהוב בלבד) חתוכה לרצועות דקיקות

להגשה

1/4 כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 ממיסים חמאה בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים כרשה, מכסים ומבשלים בעדינות כ-10 דקות עד שהיא רכה מאוד ושקופה. נזהרים שלא תזהיב. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לקערה, מכסים ושומרים בצד.

2 מחממים שמן זית בסיר בו טיגנו את הכרשה. מוסיפים סלמון ומקפיצים דקה-שתיים משני הצדדים עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים שניות אחדות עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים. מעבירים בכף מחוררת לקערה עם הכרישה.

3 מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

4 בינתיים יוצקים יין לסיר שבו טיגנו את הסלמון ומבשלים דקות אחדות עד שהיין מצטמצם. מחזירים לסיר את הכרישה והסלמון ומוסיפים שמנת, מסקרפונה וקליפת לימון. מבשלים 5 דקות עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל.

5 מסננים את הפסטה ומוסיפים לרוטב. מערבבים בעדינות, מפזרים מעל עירית ומגישים מייד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות