אוכל
צילום׃ דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן

פסטה עם כבדי עוף ויין אדום

רוטב מנחם ומשביע, שמוכן בתוך עשרים דקות

אוריה גבע ומיכל מוזס | על השולחן | פורסם 08/09/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם פסטה ארוכה
1/4 כוס שמן זית
400 גרם כבדי עוף מנוקים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
30 גרם חמאה (או 2 כפות שמן זית)
1 בצל גדול פרוס דק
עלים מענף תימין (או עלה מרווה קצוץ)
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום יבש
1/4 כוס יין מרסלה (או שרי או פורט)

להגשה

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים כבדי עוף ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת.

2 מוסיפים חמאה וממיסים על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים בצל ותימין או מרווה ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה עדינה. מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.

3 מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים דקה. מוסיפים יין אדום יבש ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין דקות אחדות עד שהרוטב מצטמצם.

4 בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

5 מוסיפים מרסלה לרוטב ומבשלים דקתיים. מוסיפים את הכבדים ומחממים יחד בעדינות דקה-שתיים נוספות. מסירים מהכיריים.

6 מסננים את הפסטה ומסדרים בצלחות הגשה. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.

* גיוון: פסטה עם כבדי עוף, יין ושמפיניון: לפני שמטגנים את הכבדים מטגנים כוס פטריות שמפיניון שלמות קטנות (או חצויות) בשמן זית עד הזהבה. מוציאים, שומרים בצד ומוסיפים בסוף לרוטב המוכן.