פסטה וכדורי בשר ברוטב עגבניות
המנה הקלאסית שהעבירה את אביבה שלב נוסף
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לפסטה
500 גרם קמח
5 ביצים
לכדורי הבשר
300 גרם בשר בקר טחון
1 בצל
5 שיני שום
3 פטריות שמפיניון גדולות
1 ביצה
3 כפות שטוחות פרורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לרוטב
1 בצל
5 שיני שום
20 עגבניות שרי
5 פטריות שמפניון גדולות
1 פלפל חריף
1 רסק עגבניות
מלח
פלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
אופן הכנת הפסטה: 1 מערבבים במעבד מזון את הקמח והביצים עד להתגבשות. מוציאים ולשים עד לקבלת בצק חלק 2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים ל30 דקות לפחות 3. לאחר קירור, מרדדים מעט ומעבירים במכונת הפסטה על העובי המרבי תוך כדי קימוח הבצק כדי שלא ידבק למכונה. ממשיכים להעביר במכונה ובכל פעם מורידים את עובי הרידוד במכונה. לאחר שהעברנו את הבצק במספר הדק ביותר מגלגלים לרולדה וחותכים לרצועות בעובי 5 עד 7 מ"מ 4. מבשלים במים רותחים ומלוחים למשך דקה, מוציאים ומסננים 5. מטפטפים מעט שמן זית כדי שלא ידבקו עד ההגשה
אופן הכנת כדורי הבשר: 1 קוצצים את הפטריות והבצל. מטגנים את הבצל ומוסיפים את 5 שיני השום הכתושות ולבסוף את הפטריות. מערבבים עם כל שאר החומרים ומטבלים במלח ופלפל לפי הטעם 2. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן זית עד להשחמה קלה
אופן הכנת הרוטב: 1 קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר 2. לאחר השחמה קלה מוסיפים בהדרגה את השום הפרוס, הפלפל החריף החתוך לעיגולים דקים, הפטריות החתוכות לפרוסות ולבסוף את עגבניות השרי השלמות 3. מטגנים הכול ביחד עד שהעגבניות נשברות, מוסיפים 4 כפות רסק עגבניות ומעט מים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם 4. כשהרוטב מגיע לרתיחה מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים 20 דקות
להגשה: על כל מנת פסטה מוזגים מהרוטב עם כדורי הבשר